Schreuder wuift vragen over wijzigingen weg: 'Die twee kwamen er steeds beter in'

Schreuder wuift vragen over wijzigingen weg: 'Die twee kwamen er steeds beter in'

02-10-2022 10:18
233

Alfred Schreuder wijt het puntenverlies tegen Go Ahead Eagles niet aan de vele wijzigingen die hij doorvoerde bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers vond basisdebutanten Florian Grillitsch en Lucas Ocampos een aardige indruk maken.

"Als je puur naar het resultaat kijkt, is dat slecht. Je mag thuis tegen Go Ahead Eagles niet gelijkspelen. Ook over de manier van voetballen was ik niet tevreden", begint Schreuder, geciteerd door Ajax Life.

Wedden

Meer odds

Voor de camera van de NOS wil Schreuder echter niet stellen dat de vele wisselingen ten grondslag liggen aan het 1-1 gelijke spel. "Je ziet natuurlijk wel dat de automatismen niet top waren. Na de interlands is het altijd moeilijker om in de wedstrijd te komen, dat zag je. Eigenlijk kreeg ik het gevoel dat we vlak voor rust beter in de wedstrijd kwamen en dat we de tweede helft heel goed begonnen, maar dat het daarna wat stroever werd."

Schreuder staat achter zijn keuze om vier nieuwe spelers op te stellen. "Dat heb ik weloverwogen gedaan. Het is goed dat die jongens die nu gespeeld hebben minuten maken. Dat Brobbey, Grillitsch en Ocampos spelen is goed en belangrijk voor ons. Als je naar de uitslag kijkt, zou je heel makkelijk kunnen zeggen dat er te veel wisselingen waren. Maar ik vond niet dat het in de wedstrijd lag dat we hier gelijk zouden spelen."

Volgens de Ajax-coach deden de nieuwelingen het bovendien prima. "Florian Grillitsch probeerde in te vullen wat we van hem vroegen. Hij kwam steeds beter in de wedstrijd. Lucas Ocampos stond in het begin iets te laag. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam hij er beter in. Hij oogde energiek."

Schreuder ontkent dat hij de druk voelt toenemen door de mindere resultaten. "Dat voel ik absoluut niet. Het is niet goed als je gelijkspeelt tegen Go Ahead Eagles of verliest van AZ, dat is duidelijk. Ik voel niet wat jij zegt, ik ben de enige die mezelf druk oplegt."