Fortuna Sittard heeft geen last van offday Yilmaz en verlaat degradatiezone

02-10-2022 14:13
42

Fortuna Sittard heeft de degradatiezone verlaten door een verdiende zege op FC Volendam. Door goals van Úmaro Embaló en Oguzhan Özyakup werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt. Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de stadionramp in Indonesië nam Fortuna Sittard meteen het heft in handen en na ruim een half uur was het raak. Embaló probeerde het niet voor de eerste keer van afstand en zag zijn schot dit keer in de kruising vliegen: 1-0.

Tot overmaat van ramp moest Volendam even later met tien man verder door een onnodige overtreding van Bilal Ould-Chikh. Scheidsrechter Dennis Higler trok rood na tussenkomst van de VAR. Op slag van rust werd het 2-0: Özyakup rondde een vlotte Fortuna-aanvaller kundig af.

In de tweede helft kreeg Fortuna Sittard genoeg kansen om de score uit te bouwen, maar de veelbesproken Burak Yilmaz had een offday. De Turkse spits (37) raakte onder meer de paal, terwijl het Volendamse doel al leeg was. Ook vond hij keeper Filip Stankovic meer dan eens op zijn weg.

Door de overwinning, de tweede sinds de entree van trainer Julio Velázquez, klimt Fortuna Sittard naar de (gedeelde) dertiende plaats in de Eredivisie. SC Cambuur en Go Ahead Eagles hebben evenveel punten. Volendam zakt naar de zestiende plaats, net boven Vitesse en FC Emmen.