'Ongelooflijk dat Derksen zich al 25 jaar druk maakt om mij. Mooie kerel, echt'

'Ongelooflijk dat Derksen zich al 25 jaar druk maakt om mij. Mooie kerel, echt'

2 oktober - 14:31 Laatste update: 15:00
61

Andries Jonker vindt Johan Derksen 'een mooie kerel', ondanks de kritiek die de bondscoach van de Oranjevrouwen regelmatig over zich uitgestort krijgt van het Vandaag Inside-uithangbord.

Jonker heeft tijdens zijn carrière vaak moeten opboksen tegen negatieve beeldvorming, waarvan Derksen één van katalysatoren is. "Binnen clubs waren soms belangrijke sponsoren die zich lieten leiden door dat soort geluiden. Derksen is inmiddels dik in de 70. Volgend jaar maakt hij zich al 25 jaar druk om ene Andries Jonker. Dat vind ik ongelooflijk", reageert hij in De Telegraaf.

Het feit dat Jonker nooit op hoog niveau voetbalde, maakte hem voor zijn gevoel 'kwetsbaar'. "Er wordt vaak gedaan alsof ik alles aan Louis te danken heb, maar in totaal heb ik maar een jaar of vier met hem gewerkt", zegt de bondscoach, die geen wrok koestert tegen Derksen. "Ik zal je vertellen, ik reed 's nachts een keer naar huis en heb toen een uur ademloos zitten luisteren naar zijn radioprogramma. Hij sprak zo warm en enthousiast over die artiesten en de muziek. Wat een mooie kerel, man. Echt! Blijkbaar zit daar zijn échte liefde en passie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie