FC Utrecht pakt zevende plaats na zwaarbevochten zege in Rotterdam

02-10-2022 16:27 Laatste update: 17:09
22

FC Utrecht heeft zich in Rotterdam naar een zwaarbevochten zege op Excelsior geknokt. Het werd 0-1 dankzij een goal van Sander van de Streek.

In de beginfase had Utrecht moeite met het sterke Excelsior, dat al snel kansen kreeg via Mike van Duinen en Couhaib Driouech. Utrecht overleefde de storm en kon na een minuut of twintig zelf ook aan aanvallen denken. Naoki Maeda was dichtbij een goal, waarna ook Bas Dost en Modibo Sagnan gevaar wisten te stichten.

Het ontbrak Utrecht even aan geluk, maar de goal liet daarna niet lang op zich wachten. Uit een corner kopte Van de Streek na een half uur spelen de 0-1 binnen. Nog voor de rust liet Utrecht kansen op meer liggen. Daar mocht Excelsior doelman Stijn van Gassel voor bedanken, die er een paar keer goed bij zat. Excelsior begon sterk, maar het gevaar was er inmiddels wel uit.

Na rust was Excelsior weer wat sterker, zonder grote kansen te creëren. In de slotfase liet Utrecht na om de wedstrijd in het slot te gooien. Wederom dankzij Van Gassel, die zich ontpopte tot uitblinker. Omdat Utrecht het maar niet besliste, bleef het tot de 95e minuut spannend. In blessuretijd had Excelsior op gelijke hoogte moeten komen, ware het niet dat Van Duinen in kansrijke positie over schoot.

Utrecht krabbelt op en neemt plaats zeven in in de Eredivisie. Excelsior blijft elfde staan.