Feyenoord verzuimt optimaal te profiteren van misstappen Ajax en PSV

02-10-2022 16:27 Laatste update: 16:34
308

Feyenoord is er zondag niet in geslaagd optimaal te profiteren van de misstappen van Ajax en PSV. De uitwedstrijd tegen NEC bleek een onneembare horde: 1-1.

In de wetenschap dat Ajax en PSV punten verloren tegen respectievelijk Go Ahead Eagles (1-1) en SC Cambuur (3-0), begon Feyenoord voortvarend aan de wedstrijd. NEC werd teruggedrukt en doelman Jasper Cillessen moest handelend optreden bij een grote kans voor Danilo Pereira.

Na 23 minuten lag de bal er alsnog in. Quinten Timber stak het middenveld over en besloot na een korte combinatie uit te halen. Het afstandsschot was Cillessen te machtig: 0-1.

Feyenoord wist de voorsprong een kwartier vast te houden. Ivan Márquez tekende voor de gelijkmaker op aangeven van Oussama Tannane, net op het moment dat de Rotterdammers tien man stonden door een blessure van Marcus Pedersen.

In de tweede helft wist Feyenoord de Nijmeegse muur niet te slechten. Tannane was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn zondagsschot zeilde nét over het doel van Justin Bijlow.

Feyenoord lijdt het derde puntenverlies van dit Eredivisie-seizoen en heeft een achterstand van drie punten op koploper AZ. Ook Ajax en PSV hebben ook nog meer punten. NEC, dat voor de zesde (!) keer op rij remiseert, meldt zich in het linkerrijtje.