RKC Waalwijk en Sparta remiseren in duel met vier goals en een rode kaart

02-10-2022 18:44
7

In een aantrekkelijke wedstrijd hebben RKC Waalwijk en Sparta met 2-2 gelijkgespeeld. Beide ploegen schieten met het punt weinig op.

De eerste kansen waren voor Sparta, maar RKC maakte in Waalwijk het eerste doelpunt van de wedstrijd. De verdediging van Sparta stond te slapen en daardoor kon Michiel Kramer uiteindelijk binnenkoppen, nadat hij zijn persoonlijke bewakers te slim af was. Dat was na negen minuten spelen.

Na de goal van Kramer was het Sparta dat de dienst uitmaakte. Dat leverde in eerste instantie geen doelpunt op, maar die viel na een half uur spelen alsnog en was ook verdiend. Op aangeven van Tobias Lauritsen, die kort daarvoor zelf een mogelijkheid kreeg, maakte Arno Verschueren er weer 1-1 van. Dat Sparta voor rust niet op voorsprong was gekomen, lag aan RKC-doelman Etiënne Vaessen, die uitstekend stond te keepen.

Tegen de verhouding in nam RKC na rust de voorsprong in Waalwijk. Sparta deed zichzelf in die fase behoorlijk tekort. Ilias Bel Hassani kon tegen zijn oude club scoren en kort daarna moest Sparta met tien man verder na een directe rode kaart van Shurandy Sambo. Hij ging te hard door op Roy Kuijpers en moest vertrekken. Ondanks een man-minder-situatie, wist Sparta de boel wel weer recht te trekken. Dat gebeurde wederom via Verschueren, waarna er geen goals meer vielen.

Sparta en RKC schieten met het punt weinig op. Sparta staat achtste, RKC negende. Het verschil is één punt.