Slot had graag over concurrenten PSV en Ajax gewipt: 'Dat speelt wel mee ja'

Slot had graag over concurrenten PSV en Ajax gewipt: 'Dat speelt wel mee ja'

02-10-2022 18:58
96

Volgens Arne Slot was de gelijkmaker van NEC het kantelpunt in de wedstrijd, waardoor Feyenoord zondag gelijkspeelde in Nijmegen. Volgens de oefenmeester hadden de Rotterdammers daarvoor de wedstrijd in de hand, maar daarna was het niet meer hetzelfde.

"Voor de 1-1 van hun spelen wij denk ik een uitstekende wedstrijd", vertelde Slot na afloop van de wedstrijd tegenover NOS. "Die gelijkmaker van NEC was een echte gamechanger, daarna was geen moment meer hetzelfde. Wij bleven na die goal wel het beste team als je kijkt naar de helft waarop het spel zich vooral afspeelde. Maar het lukte ons niet meer om dat balbezit ook daadwerkelijk om te zetten in kansen."

Voor de Rotterdammers was het gelijkspel extra zuur, omdat ze over Ajax en PSV hadden kunnen wippen op de ranglijst. De concurrenten van Feyenoord morsten dit weekend namelijk ook punten. "Dat speelt natuurlijk wel mee ja, ook al hebben twee andere ploegen in de top wel gewonnen. Maar wij zijn nu nog steeds bezig met waar we precies staan nu veel spelers bij ons vertrokken zijn. Helemaal daardoor moeten wij onze eigen wedstrijden winnen en vooral naar onszelf kijken."

Aan het einde van de wedstrijd maakte Santiago Gimenez nog de bevrijdende goal, maar die werd afgekeurd. Slot vond het niet zo heftig dat die goal niet doorging en zag dit al aankomen. "Hij had al gefloten voordat de bal überhaupt in het net lag, dan is het ook niet zo spannend meer natuurlijk. Ik wil er eigenlijk uit blijven uit deze discussie."