Druk op Bosz neemt nog verder toe, Oranje getint Atalanta blijft maar winnen

02-10-2022 21:05 Laatste update: 22:37
46

De druk op Peter Bosz is nog groter geworden in Frankrijk. De Nederlandse trainer heeft nu al voor de vierde keer op rij verloren. Het Nederlands getinte Atalanta Bergamo blijft juist erg goed presteren in de Serie A. In Rusland heeft Quincy Promes Spartak Moskou aan een overwinning geholpen.

RC Lens - Olympique Lyon 1-0
Voor het uitduel bij Lens zat Bosz al niet stevig in het zadel bij Lyon. De Nederlander is bezig aan een slechte reeks met Les Gones, terwijl de club vorig seizoen al een teleurstellend seizoen draaide onder leiding van de oefenmeester. Voor Bosz was het dus cruciaal om een overwinning te boeken op Lens, dat het dit seizoen verrassend goed doet.

Vanaf de eerste minuut had Lyon het echter zwaar. Lens kwam fris en sterk voor de dag, terwijl er weinig terug was te zien van de aanvallende intenties van Bosz. Lyon mocht dan ook blij zijn dat het 0-0 stond na de eerste helft. In het tweede bedrijf waren de bezoekers defensief wat stabieler, maar in de voorhoede wilde het alsnog niet vlotten.

Tien minuten voor tijd ging het mis voor Lyon. Na een ingreep van de VAR kreeg Lens namelijk een penalty vanwege een handsbal. Die werd benut en Lyon kwam de 1-0 achterstand niet meer te boven. Dat betekent de vierde nederlaag op rij voor Bosz. De druk op de Nederlander wordt daardoor dus nog groter. Een week geleden verdedigde Lyon Bosz nog in een statement, maar het is de vraag hoe lang de club vertrouwen blijft houden in de coach.

Atalanta - Fiorentina 1-0
Met Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon kende Atalanta een erg sterk eerste blok van de competitie. Ook na de interlandbreak blijft de ploeg winnen. Met het Nederlandse drietal in de basis werd Fiorentina zondag verslagen. Atalanta was niet bepaald de bovenliggende partij, maar Ademola Lookman maakte de enige treffer van de wedstrijd. Atalanta staat daardoor tweede in de competitie, met evenveel punten als koploper en Ajax-opponent Napoli.

Nizjni Novgorod - Spartak Moskou 1-2
Promes was dit weekend de grote man bij Spartak. De Russische grootmacht was veel beter dan zijn tegenstander, maar had toch de nodige moeite om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door twee hoogstandjes van Promes lukte dat echter toch. De Oranje-international - die in Nederland verdacht van poging tot moord, huiselijk geweld en smokkel van synthetische drugs - gaf een acrobatische assist en scoorde door een Panenka te doen. Spartak staat daardoor weer even vierde in Rusland.