Twente-backs maken veel indruk: 'Ze zijn al lange tijd van grote waarde'

Twente-backs maken veel indruk: 'Ze zijn al lange tijd van grote waarde'

03-10-2022 08:20 Laatste update: 08:50
46

Gijs Smal en Joshua Brenet zijn dit seizoen van grote waarde voor FC Twente. De vleugelverdedigers waren zaterdag beide trefzeker tegen Vitesse (3-0) en zijn terug te vinden in het lijstje van tien Eredivisie-spelers met de meeste assists en gecreëerde kansen.

Brenet opende zaterdag de score tegen Vitesse. De voormalig PSV'er schoot raak op aangeven van Vaclav Cerny. In de slotfase van het duel deelde collega-vleugelverdediger Smal met een schot van afstand de genadeklap uit.

"Onze backs, dat is wel een verhaal. Onze vleugelverdedigers zijn al lange tijd van grote waarde. Vanaf januari zijn Joshua en Gijs daar vast gaan spelen en zij hebben ons enorm geholpen in balbezit en de eindfase van het spel", aldus Twente-trainer Ron Jans in gesprek met Tubantia.

Jans, die dit seizoen steeds met vier man achterin speelt, is erg onder de indruk van zowel de aanvallende als defensieve arbeid die zijn verdedigers leveren. "De vleugelverdedigers die tegenwoord vaak opvallen, zijn de zogenaamde wingbacks, in een 5-3-2 systeem. Die hebben de tijd en ruimte om te gaan. Het mooie en knappe is dat wij het met vier verdedigers doen, onze backs moeten dus ook verdedigen."

Door de overtuigende zege op de Arnhemmers, waar Philip Cocu debuteerde als trainer, staan De Tukkers vijfde. Naaste concurrent is Feyenoord, dat slechts één punt meer heeft.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie