Ten Hag over miljoenenaankoop en bankzitter Casemiro: 'Het gaat om het team'

Ten Hag over miljoenenaankoop en bankzitter Casemiro: 'Het gaat om het team'

3 oktober - 08:40 Laatste update: 18:08
40

Erik ten Hag voorspelt dat Casemiro 'op korte termijn' van waarde gaat zijn voor Manchester United. De defensieve middenvelder kwam afgelopen zomer over van Real Madrid, maar stond nog geen een keer in de basis. Ook zondag, tijdens de pijnlijke 6-3 nederlaag tegen Manchester City, begon de Braziliaan op de bank.

Casemiro, die United ongeveer 70 miljoen euro kostte, werd aangetrokken nadat de club de eerste twee competitieduels tegen respectievelijk Brighton & Hove Albion (1-2) en Brentford (4-0) verloor. Een succesverhaal is het nog niet. Na de wedstrijd tegen Liverpool (3-1 winst), waarin hij nog niet bij de selectie zat, moest Casemiro het doen met invalbeurten. 

Ten Hag verklaarde zondag na afloop van het duel tijdens de persconferentie zijn keuze om Casemiro te gebruiken als wissel. "Toen we hem binnenhaalden begonnen we te winnen. Het gaat om het team, en dat deed het heel goed. Het was geen keuze tegen Casemiro, maar een keuze voor Scott McTominay. Die heeft het geweldig gedaan."

De manager vervolgt: "Ik weet zeker dat Casemiro nog belanrijk voor ons wordt, ook op de korte termijn. Hij zal zichzelf in de ploeg vechten, maar dat moet op een natuurlijke manier gebeuren." Komende donderdag moet blijken of de oud-coach van Ajax een beroep zal doen op zijn aankoop. Dan staat voor United het Europa League-duel met Omonia Nicosia op het programma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie