Neville ontziet United-verdedigers en richt pijlen op viertal: 'Zij verstijfden'

Neville ontziet United-verdedigers en richt pijlen op viertal: 'Zij verstijfden'

3 oktober - 11:25
26

Gary Neville is mild voor de verdedigers van Manchester United na de kansloze 6-3 nederlaag tegen stadgenoot Manchester City in de Premier League. Het clubicoon richt zijn pijlen op de middenvelders en aanvallers in de ploeg van Erik ten Hag.

Overigens ontspringt ook de Nederlandse manager de dans. "Als je Manchester United analyseert, denk ik niet dat je moet zeggen: waarom begon Casemiro niet voor Scott McTominay? Ik heb helemaal niet het gevoel dat dat een fout was van Ten Hag", zegt de voormalig rechtsback van The Mancunians en Engeland in The Gary Neville Podcast van Sky Sports.

"Het lag aan de onnodige fouten, de angst aan de bal en het gebrek aan rust", legt Neville de vinger op de zere plek. "Dan heb ik het niet over de verdedigers die onder druk stonden, maar over de middenvelders en aanvallers: Rashford, Eriksen, Fernandes, McTominay. Ze leden alle vier onnodig balverlies voor rust. Dat zorgt voor nog meer negatieve vibes in het team, als je beste spelers niet goed zijn aan de bal. Zij hadden het beter moeten doen, veel beter."

"Natuurlijk waren er problemen achterin met Dalot, Varane, Martínez en Malacia, er is geen twijfel dat zijn niet hun beste dag hadden", vervolgt Neville zijn relaas. "Maar het meest opvallende was voor mij hoe slecht de middenvelders en aanvallers waren aan de bal. Van spelers van wie je het niet verwacht. Ze verstijfden, waren nerveus."

Neville benadrukt wel dat de harde nederlaag tegen Manchester City niet al het goede van de laatste weken ongedaan maakt. Hij vindt nog steeds dat United de gunfactor aan het terugwinnen is. "Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en Christian Eriksen hebben dit team veranderd. De houding is anders, ze voegen kwaliteit toe en ze hebben vastberadenheid aan het team teruggegeven."

Ook Ten Hag speelt een belangrijke rol. De ex-coach van Ajax poetste onder meer het blazoen van Marcus Rashford op. "Rashford is onder Ten Hag een andere speler. Ik denk dat hij met Ten Hag heeft gesproken en dat er iets is losgemaakt bij hem. In de kleine ruimtes is hij niet geweldig, maar in de diepte zijn er weinig betere spelers. Daarnaast is hij eindelijk weer dodelijk voor het doel. Er zijn weinig betere afmakers in de Premier League."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie