Schreuder: 'Kritiek hoort erbij als trainer van Ajax, ik sta achter mijn keuzes'

Schreuder: 'Kritiek hoort erbij als trainer van Ajax, ik sta achter mijn keuzes'

03-10-2022 13:03
42

Alfred Schreuder heeft geen spijt van de wijzigingen die hij doorvoerde bij Ajax voor het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles. De Amsterdammers speelden met 1-1 gelijk en beleefden zo een slechte generale voor de Champions League-clash met Napoli.

Schreuder voerde vier wisselingen door tegen Go Ahead. Zo begonnen Florian Grillitsch en Lucas Ocampos voor het eerst in de basis. Na afloop kreeg de oefenmeester veel over zich heen. "Dat er kritiek is als je gelijkspeelt tegen Go Ahead, is normaal", reageert hij op de persconferentie. "Als je gewoon gewonnen had, was er geen kritiek. Het hoort erbij als trainer van Ajax. Ik sta nog steeds achter mijn keuze en ik merk weinig aan de jongens. Er is een open discussie. We hebben het niet goed gedaan tegen Go Ahead, dat is duidelijk."

Veel kreeg Schreuder bovendien niet mee van de kritiek. "We hebben de wedstrijd nabesproken met de trainers en dan ga je naar bed en bereid je je voor op de volgende dag. Meer niet. Of ik naar talkshows kijk? Nee, sorry."

Berghuis benadrukt dat de Ajax-spelers het teleurstellende resultaat van zich af hebben geschud. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld na het gelijkspel tegen Go Ahead, maar we nemen het zeker niet mee naar morgen. Thuis tegen Napoli in de Champions League, dat is een mooi moment om aan iedereen te laten zien wie we zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie