De Mos adviseert van Nistelrooij 'de Van Hanegem van PSV' snel op te stellen

De Mos adviseert van Nistelrooij 'de Van Hanegem van PSV' snel op te stellen

3 oktober - 13:56 Laatste update: 14:07
116

Aad de Mos maakt zich grote zorgen over de huidige staat van PSV. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij lijkt de weg kwijt en blameerde zich zaterdagavond tegen SC Cambuur (3-0).

De Mos zag het in elke linie misgaan. "De verdediging was enorm kwetsbaar, het middenveld werd overlopen en de aanval was er totaal niet", somt de oud-trainer op in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "De basisfouten worden al weken gemaakt. Het zit niet goed in de koppies. Zo gaat het in de toekomst ook niet lopen."

Van Nistelrooij moet ingrijpen, vindt De Mos. "Erick Gutiérrez moet spelen. Hij is een trainer op het veld. Geef hem de bal en hij heeft de oplossing. Hij is een beetje de Van Hanegem van PSV, maar dat wordt onderschat. Schmidt vond pas zijn opstelling toen hij Gutiérrez naast Sangaré zette. Dat is nu ook noodzakelijk, denk ik."

"Het hypen van Joey Veerman en Xavi Simons is allemaal leuk, maar daar gaat het niet om", vervolgt de analist. "Guus Til wordt ook nog eens verkeerd gebruikt. Het kan niet zo zijn dat hij uitblinkt bij AZ en Feyenoord en bij PSV vervolgens niet. Gebruik hem als lopende man."

Tot slot kraakt De Mos de transferzomer van PSV, waar technisch directeur John de Jong al de prijs voor betaalde. "Luuk de Jong valt weg (met een blessure, red.) en er is geen Plan B... Op dit moment is er geen spits, dat is toch slecht voor een club als PSV? Zelfs Willem II heeft drie spitsen. Er is geen evenwicht in de selectie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie