Nagelsmann bespreekt uitvoerig situatie Gravenberch: 'De beste spelers spelen'

Nagelsmann bespreekt uitvoerig situatie Gravenberch: 'De beste spelers spelen'

3 oktober - 16:13
29

Bayern München-coach Julian Nagelsmann is vol lof over Ryan Gravenberch. De negentienjarige middenvelder moet volgens hem geduld betrachten en hard blijven werken voor zijn kans.

Gravenberch kwam in de zomer voor 18,5 miljoen euro over van Ajax, maar moet zich voorlopig tevreden stellen met invalbeurten. "Het is belangrijk dat we naar zijn leeftijd kijken, net als bij Mathys Tel", reageert Nagelsmann op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Viktoria Plzen. "Het zijn jonge spelers die naar een heel grote club komen, waar veel andere topspelers zijn. Geduld is heel belangrijk."

Nagelsmann is wel te spreken over de ontwikkeling van de Nederlander. "Het belangrijkste is om met zo'n speler te blijven communiceren. Hij moet weten wat ik van hem verwacht, op welke vlakken hij het zeer goed doet en op welke vlakken hij moet verbeteren om meer speeltijd te krijgen. Hij heeft de laatste weken een zeer goede indruk gemaakt. Daarom kan het zijn dat hij morgen (dinsdag, red.) start, maar ik heb die keuze nog niet gemaakt. Het hangt er ook van af hoeveel we op andere posities rouleren. Ik wil niet te weinig, maar ook niet te veel wijzigen."

Of hij in de basis staat of niet tegen Viktoria Plzen, de Bayern-trainer vindt dat Gravenberch op de goede weg is. "Hij heeft mijn vertrouwen. Hij weet ook precies wat hij nodig heeft om perfect in onze speelstijl te kunnen passen. Hij heeft alles wat een voetballer nodig heeft. Hij heeft een fantastische dribbel en kan zich onder de druk uitvoetballen. Met de bal aan de voet is hij beter dan veel andere spelers in Europa, zeker in zijn leeftijd. 

Nagelsmann sluit af met een boodschap voor Gravenberch, die zich in de komende maanden nog in de WK-selectie van Oranje hoopt te spelen. "Ik snap de ophef niet zo. Ryan is negentien jaar, heb gewoon wat geduld. Dit is Bayern München, één van de grootste clubs in Europa met een zeer goede selectie. Je moet beter zijn dan je concurrenten, dan ben ik de laatste die niet zijn beste spelers opstelt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie