Letschert tekent kortstondig contract bij Deense hekkensluiter na AZ-breuk

Letschert tekent kortstondig contract bij Deense hekkensluiter na AZ-breuk

3 oktober - 16:55
12

Timo Letschert heeft weer een nieuwe club gevonden. De 29-jarige verdediger speelt de komende maanden voor het Deense Lyngby, waar hij in eerste instantie slechts een contract tot het einde van 2022 tekent.

Letschert was transfervrij sinds zijn contract bij AZ eind augustus werd ontbonden. In Alkmaar was hij in onmin geraakt met trainer Pascal Jansen. Eerder speelde de mandekker voor FC Groningen, Roda JC, FC Utrecht, Sassuolo en Hamburger SV.

Letschert trainde de afgelopen dagen al mee bij Lyngby, dat onderaan staat in de Deense Superligaen. Het feit dat hij nu slechts tot het einde van het kalenderjaar wordt vastgelegd, betekent volgens directeur Andreas Byder niet dat de Nederlander slechts een oplossing voor de korte termijn is. "Deze overeenkomst biedt beide partijen de kans om elkaar te leren kennen. Wij en Timo geloven dat het proces kan uitmonden in een langer contract als het nieuwe jaar aanbreekt."

Het is de vraag of Letschert op korte termijn al van waarde kan zijn voor Lyngby, aangezien hij al een jaar niet meer aan de bak kwam bij AZ. "Timo is een speler met ervaring op hoog niveau. We weten dat hij een achterstand heeft omdat hij de afgelopen maanden zonder club zat, dus we verwachten niet dat hij vanaf dag één deel uitmaakt van de selectie", aldus Byder.

Letschert beleefde eind september 2021 een rampzalige wedstrijd tegen FC Twente. Jansen wisselde hem al na 23 minuten, nadat de verdediger in de fout was gegaan. Letschert weet dat later aan privéproblemen, maar tussen de twee kwam het niet meer goed. Het duel in Enschede bleek zijn laatste optreden voor de Alkmaarders.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie