'Ik denk dat Jasper Cillessen een basisplaats is toegezegd bij Oranje'

'Ik denk dat Jasper Cillessen een basisplaats is toegezegd bij Oranje'

03-10-2022 18:15 Laatste update: 18:15
97

Jasper Cillessen blijft de tongen losmaken. De NEC-doelman is ervan overtuigd dat hij op het WK zal gaan keepen, terwijl ook Remko Pasveer zijn stempel gedrukt heeft. De situatie komt ter sprake in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Cillessen weet haast zeker dat hij op het WK in Qatar gaat keepen. "Ik denk dat Jasper Cillessen een basisplaats is toegezegd als hij gewoon zijn niveau haalt", suggereert verslaggever Mike Verweij. "Ik vond het raar dat Louis van Gaal na de wedstrijd tegen België de prestatie van Pasveer een beetje aan het downplayen was door te stellen dat zijn reddingen 'oprapertjes' en 'rolletjes' waren. Volgens mij was hij aan het voorsorteren op een basisplaats van Cillessen. De overtuiging waarmee Cillessen vertelde dat hij tegen Senegal verwacht te keepen, sterkt mij in mijn mening dat hem wellicht al is toegezegd dat hij gaat keepen."

Valentijn Driessen zou dat wel logisch vinden. "Hij heeft hem nooit in de steek gelaten. Je kunt onmogelijk zeggen dat Cillessen niet in vorm is. Hij heeft op een WK gestaan, dus waarom zou je hem niet onder de lat zetten? Er valt weinig op hem aan te merken, misschien alleen dat het een 'naar mannetje' is, volgens Rafael van der Vaart."

Driessen doelt op uitspraken van Van der Vaart in Studio Voetbal. De twee kennen elkaar vanuit hun gezamenlijke periode bij Oranje. Driessen: "Wat wij niet weten is wat er in de trainingskampen is gebeurd. Misschien is daar wel eens wat voorgevallen. Daar krijg je niet echt een vinger achter, maar vaak zijn het persoonlijke ervaringen van iemand."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie