Márquez wijst uitblinkers in Eredivisie aan: 'Die ga je heel snel aan de top zien'

Márquez wijst uitblinkers in Eredivisie aan: 'Die ga je heel snel aan de top zien'

4 oktober - 10:33 Laatste update: 11:03
46

Iván Márquez is blij met zijn overstap van Polen naar NEC. Afgelopen zondag eiste hij nog een hoofdrol op bij de Nijmegenaren door de gelijkmaker tegen Feyenoord te maken. In gesprek met AS vertelt hij over zijn bevindingen in de Eredivisie.

Márquez speelde bij verschillende Spaanse en Poolse clubs alvorens hij afgelopen zomer neerstreek in Nijmegen. In 2015 speelde hij nog een jaar voor het tweede elftal van Atlético Madrid. In dat jaar mocht hij ook wel eens meetrainen onder leiding van Diego Simeone. Een tijd waar de Spanjaard veel van heeft mogen leren. "Jongens als Godín, Griezmann en Koke werkten zo hard op trainingen. Dan dacht je alleen maar, ik kan niet achterblijven. Dat was heel motiverend voor een jonge jongen als ik."

Ook wordt Márquez gevraagd naar spelers waarvan hij denkt dat ze binnenkort de Europese top zullen halen. "Cody Gakpo zit nu al bij de beste spelers in Europa en het zal niet lang duren voordat hij de stap naar de top gaat maken. Hij laat het niveau nog niet zien in Europese wedstrijden, maar het talent is er. Ook Xavi Simons doet het goed hier. Iedereen in Spanje kent hem natuurlijk uit zijn tijd bij Barcelona, maar hier zit hij ook bij de topscorers."

De Spanjaard zou graag ooit nog terug willen naar zijn thuisland, maar dat is voor nu nog niet aan de orde bij de verdediger. "Terugkeren zit altijd in mijn hoofd, maar echt realistisch is dat nu nog niet. Ik moet blijven vechten en stappen zetten in mijn loopbaan. Dan zien we wel wat er op mijn pad komt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie