Xavi ziet kracht bij tegenstander Inter: 'Dat doet niemand in Spaanse competitie'

Xavi ziet kracht bij tegenstander Inter: 'Dat doet niemand in Spaanse competitie'

4 oktober - 11:35 Laatste update: 16:39
7

FC Barcelona speelt dinsdagavond een enorm belangrijk duel in poule C van de Champions League. Internazionale is de tegenstander, waarbij de winnaar grote kans heeft om tweede te worden in de groep. Op een persconferentie geeft trainer Xavi zijn mening over de belangen tijdens dit duel.

"De wedstrijd van morgen zal niet beslissend zijn voor de groepsfase, maar we kunnen wel een grote stap zetten", vertelt Xavi tegenover de aanwezige pers. "We hebben allebei verloren van Bayern München, dus de wedstrijd van morgen is een hele grote. We kijken met een schuin oog ook naar Bayern, maar in ons hoofd zit dat we niet kunnen falen. Wij kunnen niet verzaken tegen Internazionale."

De vorm van beide teams is voor Xavi om het even. Zijn ploeg is koploper in La Liga en verloor nog geen wedstrijd in de Spaanse competitie. "Wij hebben vaak genoeg wedstrijden verloren, waarin we zelf de favoriet waren. Internazionale is een sterke ploeg met veel beweging voorin. Ze gebruiken een dynamische opstelling met twee spitsen. Dat doet niemand in de Spaanse competitie."

De wedstrijd tegen de Milanezen is voor Xavi een pijnlijke herinnering naar het duel in 2010. Toen verloor Barcelona tweemaal van Internazionale. De club uit de Italiaanse modestad werd uiteindelijk dat jaar de winnaar van het miljardenbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie