Kieft bespreekt top-vijf in Nederland en haalt hard uit: 'De enige club is PSV'

Kieft bespreekt top-vijf in Nederland en haalt hard uit: 'De enige club is PSV'

4 oktober - 12:14
121

Wim Kieft is hard voor PSV na de blamage tegen SC Cambuur (3-0). De voormalig speler van de Eindhovense club stelt dat hij onder Ruud van Nistelrooij nog geen herkenbare speelstijl ziet. 

Bij Veronica Offside analyseert Kieft de traditionele top-drie, plus FC Twente en AZ. De analist ziet dat Pascal Jansen er in Alkmaar een duidelijke speelstijl in heeft geslepen. "Ze doen het al jaren zo. Dat is bij Twente ook zo, die hebben een bepaalde manier van spelen. Slot heeft bij Feyenoord een manier van spelen en Ajax heeft ook een manier van spelen. De enige club die geen manier van spelen heeft, is PSV", oordeelt Kieft. "Ga jij maar eens vertellen hoe ze spelen", zegt hij tegen Wilfred Genee.

"Nu is Luuk de Jong uit de roulatie, maar zonder Luuk de Jong moet je ook van Cambuur kunnen winnen", vervolgt de voormalig Oranje-international. "Maar, dan moet je in hetzelfde systeem blijven spelen." Dat kan volgens Kieft niet meer door het vertrek van Carlos Vinícius. "Die Braziliaan kon er niet veel van, maar met hem zou je wel in hetzelfde systeem blijven voetballen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie