Doorbraak bij Ajax: 'Ik probeer mezelf voor te houden dat ik altijd de beste ben'

Doorbraak bij Ajax: 'Ik probeer mezelf voor te houden dat ik altijd de beste ben'

4 oktober - 20:05
22

Het gaat snel met Kenneth Taylor, maar zelf beseft hij dat nog niet helemaal. De twintigjarige middenvelder is uitgegroeid tot basisspeler bij Ajax, hij speelde zijn eerste wedstrijden in de Champions League en debuteerde in Oranje.

"Het gaat goed, dat is allemaal mooi, maar ik besef het nog niet echt", reageert Taylor in gesprek met Trouw. "Familie en vrienden zeggen dat ik ervan moet genieten, maar ik vind dat gewoon lastig. Ik zit in het moment. Snapt u? Uiteindelijk is dit iets waar ik jarenlang voor gestreden heb. Al het harde werken dat niemand heeft gezien, wordt nu beloond."

Taylor zit logischerwijs goed in zijn vel. "Ik denk dat voetbal gewoon heel veel met vertrouwen te maken heeft. En daarmee bedoel ik niet het vertrouwen van anderen, maar het vertrouwen in jezelf. Ik probeer mezelf voor te houden dat ik altijd de beste ben. Dat spreek ik ook uit tegen iedereen. Natuurlijk maak ik daar een geintje van, maar ik merk wel dat dat belangrijk is. Voor mijzelf en mijn spel."

Ook de steun van zijn familie doet hem goed. "Mijn vader zei altijd: Wie goed doet, goed ontmoet. Vind ik een mooie uitdrukking. Mijn vader leeft een beetje naar de Tien Geboden van God. Daar zitten mooie dingen tussen, vind ik, zoals respect hebben voor je medemens en dingen delen met elkaar. Zelf probeer ik ook zo te leven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie