Bayern kan rustig naar Barça-Inter kijken, Marseille helpt Nedederland

Bayern kan rustig naar Barça-Inter kijken, Marseille helpt Nedederland

04-10-2022 20:44 Laatste update: 21:04
10

Bayern München heeft dinsdag aan het vertrouwen gewerkt in het Champions League-duel met Viktoria Plzen. De Duitse grootmacht had in de eigen Allianz Arena geen kind aan de Tsjechische kampioen: 5-0.

Bayern München - Viktoria Plzen
Bayern-coach Julian Nagelsmann besloot flink te rouleren en ruimde basisplaatsen in voor onder anderen Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch. De Nederlanders beleefden een eenvoudig avondje. Der Rekordmeister opende al na zeven minuten de score via Leroy Sané, die geen strobreed in de weg werd gelegd en met een fraaie pegel doel trof: 1-0.

Na een klein kwartier viel ook de 2-0. Bayern combineerde er lustig op los en Leon Goretzka bediende Serge Gnabry op maat. De Bundesliga-kampioen waande zich in een speeltuin en al na 21 minuten viel de derde treffer. Sadio Mané deelde in de feestvreugde door van dichtbij hard raak te schieten. Een welkome opsteker voor de Senegalees, die afgelopen weekeinde ook weer eens wist te scoren in het Bundesliga-duel met Bayer Leverkusen.


Mané vertolkte in de tweede helft ook een hoofdrol bij de 4-0. De voormalig Liverpool-ster vond Sané met een fraaie bal, waarna de Duitse international zijn tweede van de avond maakte. Eric Maxim Chupo-Moting zorgde voor het slotakkoord op aangeven van Leon Goretzka. Daarna vond Bayern het welletjes en werd de wedstrijd in rustig tempo uitgespeeld. De Ligt, Mazraoui en Gravenberch maakten de negentig minuten vol. Die laatste schoot in de slotminuten nog net naast.

Bayern blijft na drie wedstrijden foutloos in een poule met ook FC Barcelona en Internazionale, die later op de dinsdag nog tegenover elkaar staan. Opvallend detail: de Duitse topclub verloor sinds 2013 geen wedstrijd in de groepsfase van de Champions League meer.

Olympique Marseille - Sporting Portual
Olympique Marseille boekte een ruime zege op Sporting Portugal, maar daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De wedstrijd begon twintig minuten later doordat de Portugese spelersbus vast kwam te staan in het Franse verkeer. Toch was de start voor de bezoekers. De van FC Barcelona gehuurde Francisco Trincão kwam naar binnen en krulde de bal na 51 seconden (!) in de verre hoek. 

Die droomstart kreeg geen vervolg voor Sporting en dat was voor een groot deel aan Antonio Adán te wijten. De Spaanse doelman was schuldig aan de 1-1 van Alexis Sánchez, de 2-1 van Amine Harit en pakt tot overmaat van ramp een rode kaart vanwege onbegrijpelijk hands. Bij het lompe uitkomen kegelt hij ook nog eens een ploeggenoot omver. Marseille liep vervolgens nog uit naar 4-1.

De Franse zege is wel goed nieuws voor het Nederlandse voetbal, dat in een felle coëfficiëntenstrijd is verwikkeld met Portugal om plaats zes.