Ajax op rapport: één voldoende, laagste cijfers voor Tadic en Schreuder

04-10-2022 22:52 Laatste update: 22:57
360 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

Ajax heeft dinsdagavond een ontluisterende nederlaag geleden in de Champions League. Napoli was met 1-6 te sterk in de Johan Cruijff Arena. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een pijnlijke avond.

Remko Pasveer - 5: de bejubelde doelman van Ajax - en Oranje - beleefde één van zijn zwaarste avonden onder de Amsterdamse lat. Pasveer ging meerdere keren niet vrijuit, met zijn fout voor de 1-4 als dieptepunt.

Devyne Rensch - 4: met Napoli-smaakmaker Khvicha Kvaratskhelia tegenover zich, kwam Rensch geen moment in zijn spel. Het is pijnlijk om te zien hoe matig de rechtsback van Ajax anticipeert op balverlies.

Jurriën Timber - 5: door zijn vroege gele kaart speelde Timber het grootste deel van de wedstrijd met de handrem erop. Toch was hij de enige Ajax-verdediger die zijn zaakjes nog enigszins op orde had.

Calvin Bassey - 4,5: in grote wedstrijden blijkt Bassey toch een stuk minder dan voorganger Lisandro Martínez. Dat is geen schande, maar tegen Napoli liet de Nigeriaan zich wel heel vaak te kijk zetten.

Daley Blind - 4,5: begon zéér fel aan de avond en speelde een goede rol in de aanloop naar de Ajax-goal. Dan het slechte nieuws: Blind werd overlopen door zijn tegenstanders en liet zich weer eens kloppen bij de tweede paal.

Edson Álvarez - 5: zijn verwoede pogingen om Ajax bij elkaar te houden mislukten hopeloos. Het was ook geen doen. Bij de 1-3 van Napoli, vlak voor rust, verloor Álvarez een duel en lag het meteen helemaal open.

Kenneth Taylor - 6: de uitzondering op de regel. Taylor onttrok zich vooral in de eerste helft aan de Ajax-malaise en toonde als enige aan het niveau aan te kunnen.

Steven Berghuis - 4,5: liep er verloren bij op het middenveld. Berghuis kon zijn stempel geen moment drukken. Het spel ging simpelweg negentig minuten aan hem voorbij.

Dusan Tadic - 3: wat is er met de grote leider van Ajax aan de hand? Tadic was totaal onzichtbaar en als hij wél een keer de bal ontving, deed hij er niets mee. Alsof het niet erger kon, kreeg Tadic ook nog rood.

Mohammed Kudus - 5: we kunnen niet negeren dat hij weer scoorde, net als in de eerste twee Champions League-wedstrijden, maar Kudus maakte verder een verdwaalde indruk. Voetballend voegt hij bar weinig toe.

Steven Bergwijn - 5: als Ajax gevaarlijk werd, was Bergwijn er meestal bij betrokken. In de tweede helft gaf ook de recordaankoop echter nog maar zelden een teken van leven.

Invallers
Davy Klaassen - x: viel in de 72ste minuut in voor Taylor en speelde te kort voor een beoordeling.
Brian Brobbey - x: viel in de 72ste minuut in voor Berghuis en speelde te kort voor een beoordeling.
Florian Grillitsch - x: viel in de 80ste minuut in voor Timber en speelde te kort voor een beoordeling.
Youri Baas - x: viel in de 84ste minuut in voor Rensch en speelde te kort voor een beoordeling.

Alfred Schreuder - 3: de trainer van Ajax is niet te benijden, maar maakt het zichzelf ook niet makkelijk. Pas na 72 minuten greep Schreuder in, terwijl zijn ploeg werd geslacht. In de Johan Cruijff Arena zwaaiden de eerste supporters al met witte zakdoekjes...