Schreuder krijgt ervan langs na dubieus interview: 'Waarom zijn die spelers hier?'

Schreuder krijgt ervan langs na dubieus interview: 'Waarom zijn die spelers hier?'

05-10-2022 06:45 Laatste update: 11:15
86

Wesley Sneijder en Theo Janssen zijn geschrokken van de analyse van Alfred Schreuder na afloop van Ajax-SSC Napoli (1-6). De Ajax-trainer stelt dat de Amsterdammers op dit moment 'als ploeg niet goed genoeg zijn'. Bij RTL 7 vermoedt het duo dat Schreuder te weinig vertrouwen in zijn selectie heeft.

"Het ergste wat hij zei, was: We zijn als ploeg niet goed genoeg", analyseert Janssen het interview van Schreuder na de oorwassing. Sneijder vraagt zich af waarom 'sommige spelers' binnen de lijnen mogen blijven staan en noemt het 'werkelijk een schande' dat Schreuder niet eerder ingreep met wissels.

Wedden

Meer odds

"Hij vindt zijn bank gewoon niet goed genoeg. Hij heeft geen vertrouwen in zijn bank. Hij heeft geen brede selectie, maar heeft er wel vijf, zes of zeven spelers bij gehaald. En die zijn nu opeens niet goed genoeg?", concludeert Sneijder. "Dan moet je misschien ook kijken wat er in de beginfase fout is gegaan. Waarom zijn die spelers hier? Als je thuis tegen Napoli met 1-3 achter staat en het vlak na de rust 1-4 wordt, dan moet je toch iets doen? Als je ziet dat er geen lef was en dat er niet werd gevoetbald, dan moet je toch iets doen?"

Janssen stelt dat Ajax geen mogelijkheid heeft om zich aan te passen aan de kwaliteiten van een tegenstander. "Ajax heeft een manier van spelen, maar ze hebben geen andere manier. Ze kunnen niets aanpassen", merkt hij op. "Als het niet werkt zoals ze het getraind hebben - Bergwijn die druk zet op de centrale verdedigers, Blind die wat hogerop komt en doordekt - dan moet je je aanpassen."