'Schreuder zag dit aankomen: men rekent hem erop af, maar er is geen alternatief'

'Schreuder zag dit aankomen: men rekent hem erop af, maar er is geen alternatief'

05-10-2022 11:06
131

Niet alleen trainer Alfred Schreuder en de spelers zijn schuldig aan het Champions League-debacle van Ajax tegen Napoli, benadrukken Kees Kwakman, Hedwiges Maduro en Mark van Rijswijk. De slechte vorm is ook terug te voeren naar de voorbije transferzomer, klinkt het.

Ajax verkocht Antony, Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch, Perr Schuurs en Nicolás Tagliafico voor 200 miljoen euro en investeerde ruim 100 miljoen in spelers als Steven Bergwijn, Calvin Bassey en Brian Brobbey. "Antony wilden ze écht niet verkopen", weet Kwakman bij Voetbalpraat op ESPN.

"Schreuder zag dit probleem wel aankomen", haakt commentator Mark van Rijswijk in. "Hij benadrukte zó enorm dat Antony niet weg mocht. Nu mist hij diepgang en snelheid aan de rechterkant. Schreuder wordt erop afgerekend, maar er is gewoon geen alternatief. Zelfs geen Antony-light. Geen enkele voetballer van Ajax komt qua type in de buurt."

Maduro ziet een patroon na de voorbije transferzomer. "Als ik een lijstje maak met de aankopen, zijn er maar heel weinig spelers die ready zijn om direct te presteren in de Champions League. Misschien hebben ze tijd nodig, maar bij Ajax kan dat natuurlijk niet. Ze hebben ambities."