Twee opties voor Ajax: 'Iets anders gaan doen, of afscheid nemen van Tadic'

Twee opties voor Ajax: 'Iets anders gaan doen, of afscheid nemen van Tadic'

5 oktober - 18:55 Laatste update: 18:56
153

Marco van Basten vindt dat de aanval van Ajax onlogisch in elkaar zit. Veel spelers spelen volgens de oud-spits niet op hun beste positie. Volgens Van Basten zijn er nu twee opties: de boel omgooien of 'afscheid nemen' van Tadic.

Bij Ziggo Sport laat Van Basten daags na de beschamende 1-6 nederlaag van Ajax zijn licht schijnen over de situatie van de club. Eerst plaatste hij al zijn vraagtekens bij het aankoopbeleid, nu vertelt Van Basten over de onlogische opbouw van de Ajax-aanval. "Eerder functioneerde de variant met Tadic in de spits best goed. Je hebt alleen nu Brobbey gekocht, terwijl Kudus in de spits staat. Dat zijn allemaal dingen waarvan ik denk: waarom?"

"Daar zal de trainer ook wel een andere verklaring voor hebben, maar het ziet er gek uit", gaat Van Basten verder. "Tadic functioneert in ieder geval niet aan de rechterkant, dat is simpel. Je moet dus ergens wat anders gaan doen, of afscheid nemen van Tadic. Berghuis is juist gekocht als rechtsbuiten, terwijl ik hem als middenvelder nu echt niet goed vindt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie