Leipzig maatje te groot voor Celtic, Salzburg aan kop na overwinning op Zagreb

05-10-2022 20:45 Laatste update: 20:49
4

RB Leipzig heeft dinsdag met 3-1 gewonnen van Celtic. Het duel leek even op een gelijkspel af te stevenen, maar werd mede door een grote blunder van Celtic-doelman Joe Hart alsnog in Duits voordeel beslecht. RB Salzburg was met 1-0 te sterk voor Dinamo Zagreb en mag zich tijdelijk koploper van groep E noemen.

Leipzig, dat bezig is aan een stroef seizoen in de Bundesliga, nam dinsdag na 27 minuten de voorsprong. Christopher Nkunku, die in de belangstelling zou staan van Chelsea, zorgde op fraaie wijze voor de openingstreffer. Even daarvoor werd er al een doelpunt van de Fransman afgekeurd vanwege buitenspel. Kort na rust kwam Celtic op gelijke hoogte. Aanvaller Jota schoof de bal rustig achter Leipzig-doelman Janis Blaswich.

Een kleine twintig minuten later, na een aantal goede kansen, nam de ploeg van trainer Marco Rose opnieuw de voorsprong. De hoofdrol in het doelpunt was voor Hart. De doelman trapte op dramatische wijze uit, waarna André Silva makkelijk kon scoren. In de 77e deelde Leipzig de genadeklap uit. Na een schitterende aanval kon Silva zijn tweede van de avond maken. Door de overwinning op de vrij tandeloze Schotten staan de Duitsers nu derde. Real Madrid en Shakhtar Donetsk, de andere clubs uit groep F, staan om 21.00 uur tegenover elkaar.

Het andere 18.45 uur-duel tussen RB Salzburg en Dinamo Zagreb was beduidend minder spectaculair. De Oostenrijkers waren lange tijd de betere ploeg, maar hadden liefst 71 minuten nodig om dat ook in de score uit te drukken. Salzburg kreeg een ietwat makkelijk gegeven penalty, en liet die kans niet onbenut. Noah Okafor zorgde daarmee voor de enige treffer van de avond.

In de 93e minuut scoorde de Kroaten nog de gelijkmaker. Het doelpunt werd echter snel afgekeurd vanwege buitenspel. Salzburg gaat door de overwinning aan kop in groep E. AC Milan en Chelsea, de andere twee clubs, treffen elkaar om 21.00 uur.