Manchester City verpulvert FC Kopenhagen, Chelsea overtuigend langs AC Milan

05-10-2022 22:54
27

Manchester City lijkt zich op te kunnen maken voor de volgende ronde van de Champions League. Na een ruime overwinning op FC Kopenhagen kan dat haast niet meer misgaan: 5-0. Ook Borussia Dortmund is hard op weg naar de knock-outfase. In Groep E blijft het onverminderd spannend.

GROEP G

Manchester City - FC Kopenhagen 5-0
Manchester City had werkelijk geen kind aan Kopenhagen, dat de gehele wedstrijd slechts figurant was. De Denen werden in de eerste helft opgerold door Erling Haaland, de Noorse topspits die tegen Manchester United ook al drie keer scoorde. Haaland deed dat nu na zeven minuten en nog eens na 32 minuten. Kopenhagen dreigde in Engeland afgestraft te worden, helemaal toen doelman Davit Khocholava ook nog een eigen doelpunt op zijn naam kreeg.

In de tweede helft liep Manchester City verder uit naar 4-0 en later ook 5-0. Riyad Mahrez scoorde tien minuten na de onderbreking vanaf de stip en invaller Julian Álvarez deed twintig minuten later ook een duit in het zakje. De supporters hebben absoluut waar voor hun geld gekregen in het Etihad Stadium. De voorsprong van Manchester City op Borussia Dortmund is drie punten, op Sevilla en Kopenhagen maar liefst acht.

Sevilla - Borussia Dortmund 1-4
Het moet raar lopen wil Julen Lopetegui niet op heel korte termijn zijn ontslag krijgen van Sevilla. De noodlijdende club is door de harde nederlaag tegen Borussia Dortmund zo goed als uitgeschakeld in de Champions League. Raphaël Guerreiro zette Dortmund al snel op het juiste spoor. Sevilla bleef in de wedstrijd, maar gaf die in een tijdsbestek van twee minuten uit handen. Jude Bellingham, op negentienjarige leeftijd aanvoerder van Dortmund, maakte knap de 0-2 en daarna scoorde Karim Adeyemi.

Sevilla, waar Nemanja Gudelj een basisplaats had en Kasper Dolberg op de bank zet, deed na rust wel iets terug, maar dat bleek onvoldoende om Dortmund aan het twijfelen te brengen. De Duitse topclub breidde de voorsprong in de slotfase nog verder uit naar 1-4. Doelpuntenmaker: Julian Brandt.

GROEP E

Chelsea - AC Milan 3-0
AC Milan moet van goede huize komen om een plekje te bemachtigen in de volgende ronde van de Champions League. Het werd woensdagavond weggespeeld door Chelsea, dat overtuigend won: 3-0. Topaanwinst Wesley Fofana maakte zijn eerste doelpunt in Chelsea-dienst en schoot van dichtbij binnen nadat de bal uit een corner pardoes voor zijn voeten belandde.

In de tweede helft werd het klasseverschil tussen Chelsea en Milan extra duidelijk. Pierre-Emerick Aubameyang scoorde en leek het duel min of meer te beslissen. En toen ook Reece James scoorde, gaf Milan zich gewonnen.

Met nog drie wedstrijden te gaan kan het in Groep E alle kanten op. Chelsea en Milan staan op vier punten. Dinamo Zagreb is hekkensluiter met drie punten, Red Bull Salzburg voert de lijst aan en heeft vijf punten binnengesleept.