Van Basten: 'Triest en zonde, voor zo'n speler kom je naar het stadion'

Van Basten: 'Triest en zonde, voor zo'n speler kom je naar het stadion'

06-10-2022 11:31
93

Marco van Basten hoopt dat Hakim Ziyech aankomende winter een transfer maakt. De spelmaker komt ook onder de nieuwe manager, Graham Potter, weinig aan spelen toe.

Ziyech kwam woensdagavond in het kader van de Champions League tegen AC Milan (3-0) niet in actie. Van Basten vindt het zonde dat een speler van diens kaliber zo weinig aan spelen toekomt. "Ja, het is triest en zonde. Ziyech is een geweldige speler. Wij willen hem zien, voor zo'n speler zetten we de televisie aan en komen we naar het stadion", zegt hij bij Ziggo Sport.

"Het is voor het hele voetbal jammer dat hij op de bank zit. Als dit soort spelers geen minuten maakt, dan is dat niet goed voor het voetbal", vervolgt San Marco, die pleit dat het voetbal een nieuwe regel moet krijgen. "Er moet eigenlijk een regel komen dat clubs maar een bepaald aantal spelers mogen hebben. Chelsea heeft er dus veel te veel en dat maakt het voetbal minder interessant. Iemand als Ziyech zou bij een andere club gewoon spelen en de toeschouwers kunnen vermaken. Zometeen zijn er ploegen die 35 spelers hebben waarvan er vijf of zes nooit spelen. Die spelers zouden bij andere clubs kunnen uitblinken."