'Van Gaal was eerlijk, besef dat het moeilijk wordt om in de WK-selectie te komen'

'Van Gaal was eerlijk, besef dat het moeilijk wordt om in de WK-selectie te komen'

06-10-2022 12:09
36

Jordy Clasie beseft dat het moeilijk wordt om met Oranje naar het WK te gaan. De AZ-middenvelder miste de voorbije twee interlandperiodes, maar heeft het eindtoernooi nog niet uit zijn hoofd gezet.

Clasie behoorde de laatste twee interlandperiodes tot de voorselectie, maar wist de schifting noodgedwongen niet te overleven. "Beide keren heb ik de bondscoach gebeld. Ik heb een tijdje last gehad van een pees in mijn knie", laat hij optekenen door Voetbal International. "Gezien het drukke speelschema met AZ en ook mijn leeftijd was het beter als ik mezelf focuste op presteren met mijn club. Ik heb de bondscoach uitgelegd hoe ik erin sta."

Louis van Gaal begreep het besluit van Clasie, die ook met het oog op het WK over zijn eigen lichaam wilde beslissen. "Ik wil zolang mogelijk zonder pijn blijven voetballen. Bovendien trainde ik bij AZ een tijd aangepast, zodat ik kon pieken op wedstrijddagen. Bij het Nederlands elftal is zoiets lastiger."

Clasie denkt niet dat hij zijn WK-kansen heeft verkleind door zijn afmeldingen. "Wat mij betreft niet. Maar de bondscoach was eerlijk, zoals altijd. Ik besef dat het nu moeilijk zal worden alsnog bij de WK-selectie te komen. Ik heb er lang over nagedacht, het is niet makkelijk allemaal. Maar ik heb een bewuste keuze gemaakt, waarvan ik denk dat die het beste is voor mijn carrière. We gaan zien wat de gevolgen zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie