Wormuth in bescherming genomen bij FC Groningen: 'Ze gaan te ver'

Wormuth in bescherming genomen bij FC Groningen: 'Ze gaan te ver'

06-10-2022 12:49
38

FC Groningen-trainer Frank Wormuth wordt in bescherming genomen door zijn zaakwaarnemer, Roderik van Kerkhof. De Duitse oefenmeester staat volgens media onder druk bij De Trots van het Noorden, maar daar is volgens Van Kerkhof niets van waar.

Volgens het Dagblad van het Noorden was Wormuth zwaar geïrriteerd na de 1-4 nederlaag tegen AZ. Hij zou de mixed-zone 'zichtbaar emotioneel' verlaten hebben. Voetbal International meldde vorige week dat Wormuth zich intern boos had gemaakt, omdat hij door de selectie 'opa' genoemd wordt. De twee media krijgen onderuit de zak van Van Kerkhof. "Ik lees koppen dat de druk er vol opstaat, de trainer het niet voor elkaar krijgt en de technisch directeur moet vertrekken. Waar halen ze de wijsheid vandaan?"

"Heel veel mensen die nog nooit een club of bedrijf hebben geleid en in de journalistiek werkzaam zijn, zijn bezig met het opschrijven wat ze zien. Ik vind wel dat je op z'n minst mag nadenken over of iets hout snijdt, wanneer je iets opschrijft", foetert de zaakwaarnemer, die benadrukt dat Wormuth niet onder hoogspanning staat. "Ze gaan te ver. Ze schrijven en interviewen als supporters. Het wordt tijd dat er wordt nagedacht waarom dingen gebeuren."