Tete: 'Hij werkt er keihard voor, hij heeft schijt aan wat anderen zeggen'

Tete: 'Hij werkt er keihard voor, hij heeft schijt aan wat anderen zeggen'

06-10-2022 16:29
9

Kenny Tete is bij het gepromoveerde Fulham uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Op Craven Cottage leerde hij Aleksandar Mitrović kennen. De spits maakt een bijzondere indruk op Tete, vertelt de rechtsback bij Viaplay

Mitrović scoorde dit seizoen al zes keer in acht wedstrijden en heeft daarmee een groot aandeel in de goede start van Fulham. Volgens Tete is dat geen toeval. "Vorig seizoen was hij ook al abnormaal, dat hij dingen deed waarvan je dacht: hè? Hoe kan dat nou? Vorig jaar kreeg hij nog niet het respect wat hij verdiende, maar nu wordt hij gewaardeerd, wat heel belangrijk is", zegt Tete over zijn ploeggenoot.

Ook is de Nederlander vol lof over de houding van Mitrović. "Hij heeft een bepaalde focus... Je ziet hem bezig in het krachthonk. Het is geen toeval meer, hij werkt er keihard voor. Hij heeft schijt aan wat anderen over hem zeggen", besluit hij.

Mitrović kreeg in zijn loopbaan vijf keer een directe rode kaart. Daardoor is hij de afgelopen seizoenen flink bekritiseerd. Zo zou hij zichzelf niet goed kunnen beheersen. Nu lijkt die vervelende periode verleden tijd voor de Serviër.