Manchester United houdt stand op Cyprus na gouden wissels Ten Hag

06-10-2022 20:38 Laatste update: 20:52
13

Manchester United heeft donderdagavond ternauwernood drie punten gepakt in de Europa League. De mannen van manager Erik ten Hag kwam 1-0 achter tegen Omonia Nicosia, maar door tactische keuzes sleepten ze uiteindelijk een 2-3 overwinning binnen.

Ten Hag begon met een sterke, maar veranderde basiself aan de uitwedstrijd tegen Omonia Nicosia. Cristiano Ronaldo mocht weer eens beginnen in de punt van de aanval en dat zelfde gold voor miljoenenaankoop Casemiro op het middenveld. Ook Victor Lindelöf kreeg een plek in het hart van de verdediging. De Zweed verving Raphael Varane, die vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie zat. Ook Tyrell Malacia en Antony stonden in de basis.

De manschappen van Ten Hag begonnen dominant aan de wedstrijd en hadden de eerste minuten veelvuldig het balbezit. Er kwamen kansen voor Manchester United, maar de eerste goal viel voor de thuisploeg. Karim Ansarifard kon profiteren na een fout van Malacia en zette via een counter Omonia Nicosia verrassend op 1-0. Na de bewuste 33e minuut probeerde United het nog, maar van een goal voor rust kwam het niet meer.

Na rust kwamen de Engelsen nog scherper uit de kleedkamer. De teleurstellende Malacia en Jadon Sancho werden gewisseld voor Marcus Rashford en Luke Shaw. Vijf minuten na rust pakte deze wissel direct goed uit. Rashford schoot na een vrije trap de bevrijdende 1-1 binnen. Op zoek naar de voorsprong koos Ten Hag voor Antony Martial in de aanval en haalde hij Bruno Fernandes naar de kant. Wederom een goede keuze, want één minuut nadat hij inviel, scoorde de Fransman de 2-1.

In de slotfase mocht Rashford met een intikker zijn derde doelpunt nog maken, maar het duel was nog niet gespeeld. Omonia Nicosia kwam terug en maakte een minuut na de 3-1 alweer de aansluitingstreffer. Nikolas Panayiotou kwam op het scorebord voor de Cyprioten. Gescoord werd er daarna niet meer, waardoor Manchester United alsnog de overwinning mee naar huis mocht nemen.