PSV op rapport: twee keer een 8 en één keer een 8,5 vergeven, ook studententien

PSV op rapport: twee keer een 8 en één keer een 8,5 vergeven, ook studententien

06-10-2022 20:39 Laatste update: 22:29
102 Reacties

Nordin 't Hart

PSV heeft zijn eerste Europa League-overwinning van het seizoen binnen. In Zwitserland walsten de Eindhovenaren over een dramatisch FC Zürich heen. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit na de ruime 1-5 overwinning.

Walter Benítez – 6,5: Tegen het bijzonder zwakke Zürich kende Benítez een rustig avondje. Op de spaarzame momenten dat hij wel moest ingrepen, deed de Argentijn dat echter naar behoren. Benítez zal wel balen dat hij wéér niet de nul weet te houden, al is dat zeker niet zijn schuld.

Phillipp Mwene – 6,5: Trainer Ruud van Nistelrooij gaf de Oostenrijker de kans in het Europa League-duel. Mwene behoorde niet tot de uitblinkers, maar deed ook weinig dingen fout in de wedstrijd tegen Zürich. Bij de tegengoal ging hij niet helemaal vrijuit, maar Mwene verdient alsnog een ruime voldoende.

André Ramalho – 6,5: Ook Ramalho mocht het weer een keer laten zien bij PSV. De stopper maakte soms wel wat foutjes, waaruit Zürich gevaarlijk kon worden. Maar kijkend naar het hele plaatje, speelde Ramalho een prima wedstrijd.

Armando Obispo – 7,5: De nog maar 23-jarige verdediger kwam eigenlijk helemaal niet in de problemen in Zwitserland, op één moment vlak voor de rust na. Obispo had zelfs een cruciale bijdrage aan de belangrijke openingstreffer van PSV, met een geweldige assist op Yorbe Vertessen. Van Nistelrooij gunde de stopper vervolgens wat rust, waardoor zijn wedstrijd er na een helft al op zat.

Philipp Max – 7: Eigenlijk heeft Max het in elk PSV-duel wel zwaar op defensief vlak. Dat was in het Letzigrund Stadion een stuk minder het geval. Dat kwam natuurlijk ook door de zwakke vertoning van FC Zürich. Toch kan Max – die in de aanval eveneens zijn bijdrage leverde - persoonlijk terugkijken op een prima avond.

Ibrahim Sangaré – 7: De Ivoriaan was weer ouderwets goed. Sangaré blonk vooral uit met zijn kracht op het middenveld, terwijl hij daarnaast amper op foutjes te betrappen was.

Xavi Simons – 8: Een wereld van verschil ten opzichte van Cambuur-uit: in Zürich voetbalde Simons lekker mee en wist hij het spel vaak te versnellen. De goede goal in de eerste helft van de Nederlandse jeugdinternational was een kroon op zijn werk.

Joey Veerman – 7: Over het optreden van Veerman kunnen we kort zijn: de middenvelder kende een prima avond en deed wat van hem verwacht werd. Hij bracht ook wat extra creativiteit in het elftal van Van Nistelrooij.

Ismael Saibari – 6: Bij de kersvers international van Marokko weet je altijd dat er wat kan gebeuren als hij de bal heeft. Dat was nu ook het geval, al was Saibari niet één van de spelers die het verschil maakte bij PSV.

Yorbe Vertessen – 8: Hij is na zijn ongelukkige optreden tegen Bodö/Glimt veelvuldig bekritiseerd. Dat ging nog door tot vlak voor het duel met Zürich, toen Pierre van Hooijdonk Vertessen 'niet betrouwbaar' noemde. De Belg snoerde al zijn criticasters echter de mond met een zeer sterk optreden. Vertessen benutte zijn snelheid optimaal en was nu ook in de afronding meedogenloos. Dat leverde hem twee goede treffers op.

Cody Gakpo – 8,5: In het Europa League-duel liet de Eintovenaar zich zien. Gakpo was regelmatig dreigend en liet ook mooie dingen liet zien. Zijn twee bijzonder fraaie goals waren het hoogtepunt: één beheerste treffer met een mooie lichaamsschijnbeweging en één prachtig doelpunt van afstand. In combinatie met zijn assist in de eerste helft maakt dat Gakpo de Man of the Match.

Invallers
Jordan Teze – 5,5: De geboren Groninger viel niet enorm sterk in. Toen hij net in het veld stond, zorgde Teze zelfs voor onrust in de Eindhovense defensie. Daarna herstelde de verdediger zich enigszins.

Anwar El Ghazi – X: Viel na 61 minuten in en speelde te kort voor een beoordeling.

Guus Til – X: Viel na 61 minuten in en speelde te kort voor een beoordeling.

Johan Bakayoko – X: Viel na 61 minuten in en speelde te kort voor een beoordeling.

Ki-Jana Hoever – X: Viel na 67 minuten in en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer 
Ruud van Nistelrooij – 7,5: PSV speelde weliswaar tegen een heel zwak Zürich, maar Van Nistelrooij lijkt zijn ploeg wakker te hebben geschud na de afgang op bezoek bij Cambuur. PSV oogde vijf dagen later een stuk sterker en beter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie