Feyenoord lijdt zuur puntenverlies en geeft voorsprong laat weg bij Midtjylland

06-10-2022 22:56 Laatste update: 22:57
93

Feyenoord heeft op bezoek bij FC Midtjylland een cruciale 0-2 voorsprong weggegeven, waardoor het verzuimt om goede zaken te doen in de Europa League. In de eerste helft werden de Rotterdammers nog geholpen door de VAR, maar in het tweede bedrijf ging het mis.

Tijdens de warming-up kreeg Feyenoord goed nieuws vanuit Oostenrijk: Sturm Graz speelde daar verrassend gelijk tegen SS Lazio. Daardoor kon Feyenoord de koppositie grijpen bij een overwinning. Het duel werd vlak voor de aftrap nog ontsierd door een incident op de tribunes, maar Feyenoord kende een prima start in Denemarken.

Het spel golfde op en neer, maar Feyenoord leek net iets sterker. In de 23ste minuut was het dan ook raak voor de ploeg van Arne Slot. Via de kluts belandde de bal voor de voeten van Sebastian Szymański, die daarna in de verre hoek raak prikte. De scheidsrechter annuleerde de goal in de eerste instantie vanwege buitenspel, maar de VAR besloot dat Feyenoord wel op voorsprong kwam.

Feyenoord had daarna de controle, al speelde het niet heel overtuigend. Ruim tien minuten nadat Oussama Idrissi geblesseerd uitviel, diende het volgende VAR-moment zich aan. Orkun Kökcü schoot de bal op de hand van Evander en de videoscheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Kökcü miste nog bijna, maar verdubbelde de marge toch voor Feyenoord.

Daardoor stond het 0-2 bij rust. Tien minuten na de pauze kwam Midtjylland plots terug in de wedstrijd, doordat Gustav Isaksen een bal bij de tweede paal binnenwerkte. Feyenoord kwam niet direct na de aansluitingstreffer in de problemen, maar naarmate de tijd doortikte wel. In de slotfase werd de thuisploeg steeds gevaarlijker terwijl Feyenoord niet echt meer aan aanvallen toekwam. Vijf minuten voor tijd zorgde dat voor de gelijkmaker van Juninho, die van dichtbij kon scoren.

Feyenoord kreeg daarna ook geen grote kansen meer op de winnende, waardoor het met een puntje teruggaat naar Nederland. De Stadionclub weet ook niet optimaal te profiteren van het puntenverlies van SS Lazio. Feyenoord staat echter wel op basis van doelsaldo eerste in Groep F van de Europa League.