Swingend Arsenal stoot PSV van de troon in EL, Danjuma belangrijk voor Villarreal

06-10-2022 23:30
4

Arsenal heeft zich overtuigend naar de koppositie geschoten in de groep van PSV in de Europa League. De Londenaren wonnen in eigen huis met 3-0 van Bodø/Glimt. Arnaut Danjuma was een van de doelpuntenmakers bij de overtuigende zege van Villarreal donderdagavond.

Arsenal - Bodø/Glimt: 3-0

De ploeg uit Londen kon bij een overwinning op Bodø/Glimt over PSV heen wippen en kon naast eerste in de Premier League, ook koploper worden in poule A van de Europa League. Mede daarom begon Mikel Arteta met een aantal sterke namen tegen de Noorse ploeg. Dit betaalde zich in de eerste helft al uit, toen Eddie Nketiah in de 23e minuut de 1-0 maakte. Vier minuten later was het centrumverdediger Rob Holding die de voorsprong verdubbelde. Nadat Arteta in de tweede helft een hoop basiskrachten inwisselde, werd het ook nog 3-0. Zomeraanwinsten Fabio Vieira en Gabriel Jesus stonden aan de basis van het laatste doelpunt. De Portugees mocht de bal uiteindelijk binnen schieten.

Villarreal - Austria Wien: 5-0

Villarreal begon als koploper van poule C in de Conference League aan de thuiswedstrijd tegen de Oostenrijkers. Na achttien minuten lieten de Spanjaarden al zien waarom ze bovenaan staan. Álex Baena mocht aantekenen voor de openingstreffer. Vlak voor rust was het toneel voor Danjuma. De Nederlander verdubbelde de score na een assist van Baena. Na rust werd het de show van José Luis Morales. De Spaanse routinier kwam vlak na de pauze in het veld en maakte in de slotfase een loepzuivere hattrick binnen elf minuten.

AS Roma - Real Betis: 1-2

José Mourinho mocht het in eigen huis opnemen tegen de koploper in groep C van de Europa League, Real Betis. De thuisploeg kwam in de eerste helft al op voorsprong via een penalty veroorzaakt door Andres Guardado en binnen geschoten door Paulo Dybala. In de tweede helft kwamen de Spanjaarden terug met een goal van Guido Rodriguez. Real Betis mocht uiteindelijk via Luiz Henrique in de slotfase nog de winnende maken. AS Roma eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Nicolo Zaniolo in de laatste minuut van de wedstrijd.