Zwitsers vinden dat Zürich-PSV eerder moest stoppen: 'Zo geen recht om te spelen'

07-10-2022 06:30 Laatste update: 06:30
54

De Zwitserse pers zijn vernietigend voor FC Zürich, nadat de ploeg met 1-5 verloor van PSV. De Zwitsers hebben echter ook complimenten voor het spel dat de Eindhovenaren op de mat hebben gelegd.

'Dit is een avond om snel te vergeten voor de Zwitserse kampioen', kopt het toonaangevende Blick na de grote overwinning van PSV. 'Wat een machtsvertoon in het Letzigrund Stadion... Zürich maakte geen schijn van kans tegen PSV en mist alles wat je nodig hebt om te overleven in Europa.'

'PSV-coach Ruud van Nistelrooij vroeg voor de wedstrijd om een ​​reactie op de nederlaag tegen SC Cambuur. Dit is de reactie. En hoe. De Nederlanders begonnen als 'brandweerlieden', domineerden vanaf het begin en kwamen al na tien minuten op voorsprong. Zürich maakte het PSV ook wel heel gemakkelijk.'

SRF rept zelfs over een 'faillissement' van Zürich. Voor de rest doet de krant vooral op een zakelijke manier verslag van de wedstrijd. SFR ziet dat Zürich in de eerste helft knullige fouten maakte tegen PSV, terwijl de Eindhovenaren ook in de tweede helft bleven heersen. 'Na rust schakelde PSV een paar versnellingen terug met de geruststellende voorsprong in het achterhoofd. Toch bleven de bezoekers dominant, terwijl Zürich cadeautjes bleef geven.'

'1-5 tegen PSV, welterusten FC Zürich!', kopt het vernietigende Tages Anzeiger. 'Het duel met PSV was een debacle voor Zürich, het bracht zichzelf de hele avond in verlegenheid. Het is gewoon rampzalig als het resultaat zo uitpakt als op deze donderdagavond. Dit resultaat is het resultaat van een ellendig en catastrofaal optreden.'

De uit Zürich afkomstige krant vindt zelfs dat scheidsrechter William Collum de wedstrijd eerder had moeten beëindigen door de dramatische vertoning van de thuisploeg. 'Wat de club uit Zürich laat zien, heeft namelijk niets te maken met het nakomen van zelfs de meest minimale verplichtingen. Dit heeft dus helemaal niets te maken met het recht om deel te nemen aan deze wedstrijd.'