Deze beveiligster hield meerdere Feyenoord-fans tegen

'Schandalig dat Feyenoord-fans naar Denemarken komen en zich zo misdragen'

'Schandalig dat Feyenoord-fans naar Denemarken komen en zich zo misdragen'

07-10-2022 09:14 Laatste update: 09:31
208

FC Midtjylland is geschrokken van de ongeregeldheden rondom de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord van donderdagavond. Rotterdamse fans misdroegen zich in en rond de MCH Arena. 

Volgens Deense media waren zo'n tweeduizend Feyenoord-supporters afgereisd naar Herning, maar slechts zevenhonderd waren welkom in het uitvak. Een grote groep fans bleek kaartjes te hebben bemachtigd tussen het thuispubliek. Tipsbladet stelt dat enkele honderden Nederlanders op de verkeerde plek zaten. Daarvan zochten zo'n 75 mensen de confrontatie met de Midtjylland-aanhang.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Preben Rokkjaer, directeur marketing en support van Midtjylland, spreekt van 'een grote groep gewelddadige Nederlanders'. "We hadden de beveiliging ongeveer verdubbeld in vergelijking met de lokale derby's tegen Viborg en we hebben een goede dialoog gevoerd met Feyenoord en de politie", verklaart hij na afloop. "Waar we niet op voorbereid waren, was het feit dat een grote groep gewelddadige Nederlanders in ons stadion was."

Volgens Rokkjaer konden kaartjes voor het thuisvak alleen met een Deense creditcard gekocht worden. "De Nederlanders kregen ze toch te pakken via Denen, die de kaartjes voor hen kochten. Het is moeilijk om je daar tegen te wapenen."

Ook buiten het stadion ging het mis. "De Nederlandse fans bestormden verder verschillende ingangen waardoor ze ook binnen wisten te komen. Er was geen mogelijkheid om ze buiten tegen te houden", aldus de Midtjylland-directeur. "We hadden ons zo goed mogelijk voorbereid. Het is gewoon schandalig dat een team als Feyenoord met zijn fans naar Denemarken komt en zij zich zo gedragen."

Bij TV2 vertelt een Deense supporter zich niet veilig gevoeld te hebben tijdens de wedstrijd. Hij was samen met zijn zoontje aanwezig. "Er waren overal Nederlandse supporters, ook in familievakken. Er werd voortdurend gevochten. Daarvoor ga je niet naar het voetbal. Je wilt niet bang hoeven te zijn op de tribune."

Plaats een reactie