Van Hooijdonk mist iets in Feyenoord-spel: 'Hebben het vaak over Guus Til'

Van Hooijdonk mist iets in Feyenoord-spel: 'Hebben het vaak over Guus Til'

07-10-2022 09:45
47

Pierre van Hooijdonk en Kenneth Perez raakten donderdag niet onder de indruk van Feyenoord tijdens het 2-2 gelijkspel bij FC Midtjylland. De voormalig spits van de Rotterdammers denkt dat de ploeg van Arne Slot iemand als Guus Til mist.

Feyenoord kwam in Herning nog wel op een 0-2 voorsprong, maar in de tweede helft ging het mis. "De grip was volledig weg", oordeelt Van Hooijdonk bij ESPN. "Midtjylland was sterker. Feyenoord kwam er helemaal niet meer uit en leverde ballen zomaar in. Ik vond het écht heel erg matig. Ondanks de 2-0 voorsprong creëerden ze geen kans meer. Ze werden helemaal niet meer gevaarlijk. Toch is het teleurstellend dat je dit nog weggeeft."

Van Hooijdonk heeft wel een idee waar het aan schort bij Feyenoord. "Ik vind dat je echt goed ziet dat lopen zonder bal wordt ondergewaardeerd. We hebben het heel vaak over Guus Til. Daar mankeert van alles aan, maar Til zorgt er met zijn diepgang en loopacties voor dat er op het middenveld makkelijker gespeeld kan worden en dat je iets meer tijd hebt. Szymanski is een prima voetballer, maar wel een voetballer die altijd de bal zoekt. Hij wil de bal hebben. Dan wordt het wat statisch omdat je met Timber en Kökcü al twee middenvelders hebt die er ook niet echt overheen knallen."

Kenneth Perez spreekt van 'een zeer terechte uitslag'. "Misschien was je over negentig minuten zelfs wel de mindere. Je hebt een paar keer geluk met net wel of net niet de VAR. Maar ik vond Midtjylland in de tweede helft veel beter. Feyenoord heeft na rust nooit de rust gevonden." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie