Kuyt wacht nog op ADO-bevestiging: 'Het is enorm jammer dat hij weg is'

Kuyt wacht nog op ADO-bevestiging: 'Het is enorm jammer dat hij weg is'

7 oktober - 11:51
22

Dirk Kuyt beweerde na het verlies tegen Jong PSV dat de opvolger van assistent Chris van der Weerden al klaarstond bij ADO Den Haag. Een week later is er nog geen bevestiging. Giovanni Franken wordt het in geval niet.

ADO raakte Van der Weerden vorige week kwijt aan Vitesse, waar de assistent-trainer herenigd werd met Phillip Cocu. Kuyt is nu op zoek naar 'een type-Chris van der Weerden'. "We hadden een goede wisselwerking met de trainers, maar ook met de staf. Het is enorm jammer dat hij weg is, maar we wisten dat het kon gebeuren. We zijn nu op zoek naar een vergelijkbaar type", laat hij optekenen door Omroep West.

Een terugkeer van Franken, die ADO vorig seizoen op de drempel van de Eredivisie bracht, is geen onderwerp van gesprek. "Hij is in eerste instantie geen optie", aldus Kuyt. "Hj richt zich op zijn cursus coach betaald voetbal. Dat neemt heel veel tijd en energie in beslag. Hij heeft ook zijn eigen team (Jong ADO, red.) en ik moet eerlijk zeggen dat ik aan het begin van het seizoen niet zo goed wist hoe onze samenwerking zou zijn, omdat hij natuurlijk vorig jaar de hoofdtrainer was, maar onze verstandhouding is uitstekend en we werken goed samen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie