Vitesse richt zich tot KNVB na verplaatsing Ajax-uit: 'Begrip voor de boycot'

Vitesse richt zich tot KNVB na verplaatsing Ajax-uit: 'Begrip voor de boycot'

7 oktober - 17:05
191

Vitesse baalt dat de Eredivisie-wedstrijd tegen Ajax verplaatst is. Supporters van de Arnhemmers hebben besloten het duel te boycotten en de club begrijpt die actie.

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena zou op 29 oktober worden afgewerkt. Ajax diende een verzoek in bij de KNVB om het duel te verplaatsen, omdat de club zich optimaal wil voorbereiden op de zesde Champions League-groepswedstrijd tegen Rangers FC. Het verzoek werd gehonoreerd, waardoor Ajax-Vitesse nu op woensdag 9 november wordt afgewerkt.

Op de clubsite spreekt Vitesse van een 'ongunstig moment', met name voor de aanhang. 'Hoewel alle Nederlandse clubs er in een eerder stadium in samenspraak voor hebben gekozen om alle deelnemers aan Europese clubtoernooien te helpen, is Vitesse zeer ongelukkig dat dit wederom uitpakt in de vorm van een late avondwedstrijd', klinkt het statement.

Tot het WK speelt Vitesse nog vijfmaal een wedstrijd na 20.00 uur. De Arnhemmers voelen zich benadeeld. 'Vitesse kan dan ook begrip opbrengen voor de supporters die hebben aangekondigd om de verschoven uitwedstrijd tegen Ajax te boycotten. Het voetbal moet immers voor iedereen toegankelijk zijn. Dat is in de eerste seizoenshelft te vaak onmogelijk gebleken, met name voor gezinnen met (jonge) kinderen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie