RKC klimt naar gedeelde zesde plek in de Eredivisie na knappe zege in Groningen

07-10-2022 21:56 Laatste update: 22:04
71

RKC heeft op bezoek bij FC Groningen een knappe zege geboekt. De Waalwijkers wonnen met 2-3 en klimmen naar een gedeelde zesde plek in de Eredivisie. De Trots van het Noorden blijft steken op de twaalfde plaats.

De openingsfase in de Euroborg was voor de thuisploeg. Groningen kreeg binnen tien minuten drie corners, maar profiteerde hier niet van. Na dertien minuten spelen was het wel raak voor de ploeg van trainer Frank Wormuth. Tomas Suslov werd neergehaald in het strafschopgebied en kreeg na inmenging van de VAR een penalty toegewezen. Ricardo Pepi ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0.

Na de openingstreffer kwam RKC beter in de wedstrijd. Via Pelle Clement en Julen Lobete waren de Waalwijkers gevaarlijk, maar de bezoekers beloonden zichzelf niet. Tien minuten voor rust veranderde de wedstrijd volledig. Groningen-verdediger Radinio Balker haalde een doorgebroken speler neer in de zestien en kreeg een rode kaart. Dario van den Buijs schoot overtuigend binnen en zo stond het 1-1.

De tweede helft werd voor de neutrale toeschouwer een genot om naar te kijken. Na een uur kwam RKC op 1-2 via Mika Biereth en dus leek Groningen een resultaat te kunnen vergeten. Een kwartier voor tijd bracht Pepi met zijn tweede van de avond de spanning echter helemaal terug. Enkele minuten later viel dan alsnog de beslissing. Biereth schoot na een geweldige pass van Ilias Bel Hassani de 2-3 binnen, wat tevens de einduitslag was.

RKC is door de knappe overwinning naar de gedeelde zesde plek geklommen. Groningen is terug te vinden op de twaalfde plaats.