Van Basten gecharmeerd: 'Mooie nummer tien, technisch en tweebenig'

Van Basten gecharmeerd: 'Mooie nummer tien, technisch en tweebenig'

08-10-2022 19:37 Laatste update: 19:38
15

In Italië is niet iedereen even positief over AC Milan-aanwinst Charles De Ketelaere, maar Marco van Basten is gecharmeerd van de Belgische creatieveling. San Marco stelt dat men geduldig moet zijn met De Ketelaere.

De Ketelaere maakte deze zomer voor 32 miljoen euro de overstap van Club Brugge naar AC Milan. In Italië is hij echter nog niet zo productief als in België, waardoor de eerste kritiek al hoorbaar is. In de studio van Ziggo Sport deelt Van Basten zijn mening over de international. "De Ketelaere vind ik wel een mooie nummer tien. Hij is technisch en tweebenig."

"Ik denk dat hij best redelijk presteerde in de afgelopen wedstrijden. Hij is ook nieuw natuurlijk. In Italië is het toch even wat anders spelen dan in België: iets kleiner, sneller en moeilijker. Ik vind wel dat hij in het begin van de competitie manifesteerde. Hij heeft wel een positieve indruk achtergelaten, vind ik."

Dat de Italiaanse media een stuk negatiever zijn, doet Van Basten niet veel. De oud-spits van Milan denkt dat het een kwestie van tijd is voordat De Ketelaere ook bepalend wordt. "Ja, ik vind namelijk wel dat hij kan voetballen. Daar moet je denk ik op vertrouwen."