'Ik ben weer fit, dus ik hoop dat bondscoach Van Gaal vandaag heeft gekeken'

'Ik ben weer fit, dus ik hoop dat bondscoach Van Gaal vandaag heeft gekeken'

08-10-2022 21:31
51

Donyell Malen heeft na afloop van Der Klassiker kort verteld over zijn contact met bondscoach Louis van Gaal. Malen zat recent niet bij Oranje vanwege een blessure, maar een plekje in de WK-selectie is niet uitgesloten. Malen komt ook aan het woord over de bizarre comeback van Borussia Dortmund tegen Bayern München.

Dortmund leek te gaan verliezen van aartsrivaal Bayern, maar Anthony Modeste maakte in de allerlaatste seconde alsnog gelijk. Dat zorgde voor een vreugde-explosie in het stadion, zag ook Malen. "Er komt dan zó veel los in het stadion... Het is lang geleden dat we een resultaat hebben gehaald tegen Bayern München. Het betekent veel, al is het maar een gelijkspel", zegt de aanvaller tegenover Viaplay.

Zelf is Malen weer bijna helemaal de oude na een blessure. "Dit is nu mijn derde wedstrijd. Vandaag heb ik al best veel minuten gemaakt. Daar ben ik blij mee. Ik ben onderweg naar volledige wedstrijden." Daarna wordt de oud-PSV'er gevraagd naar zijn contact met bondscoach Van Gaal. "Ik heb hem gesproken", is Malen eerlijk.

"Dat heb ik ook met de dokter gedaan, over hoe het nu gaat. Ik ben weer fit, dus ik hoop dat Van Gaal vandaag heeft gekeken. Je weet dat het bij de bondscoach belangrijk is dat je speelt. Het ziet er nu wel naar uit dat ik hier een vaste basisplek heb."