Bassey: 'We hebben karakter getoond, elk goed team heeft lastige periodes'

Bassey: 'We hebben karakter getoond, elk goed team heeft lastige periodes'

09-10-2022 07:01 Laatste update: 09:17
72

Calvin Bassey vindt dat Ajax op karakter heeft gewonnen tegen FC Volendam. Tegenover de pers praat hij over de overwinning en de dramatische afgang tegen Napoli afgelopen week. 

Ajax ontsnapte ternauwernood aan een nieuwe blamage zaterdag toen het op bezoek ging bij Volendam. Hoewel de Amsterdammers na 64 minuten een comfortable 0-3 voorsprong hadden, werd het na een blunder van Pasveer toch nog spannend. De thuisploeg kwam uiteindelijk zelfs tot 2-3 en bijna 3-3, waarna Ajax de opluchtende 2-4 maakte. 

"Op het einde van de wedstrijd maakten we het moeilijk voor onszelf. maar ik denk dat elk team lastige periodes heeft", opent de Ajax-verdediger. "Ik ben van mening dat we karakter hebben getoond om het slotoffensief van Volendam te doorstaan." 

Bassey blikt terug op afgelopen week. "Hoe denk je dat het voor mij was? Natuurlijk was het niet leuk. Niemand wil bij het team horen dat verliest. Het belangrijkste is om het te vergeten en gewoon doorgaan. We hebben genoeg kwaliteiten in ons team. Dat hebben we aan het begin van het seizoen ook laten zien", blikt hij terug.

Deze week gaat Ajax op bezoek bij Napoli en treft het in de Eredivisie Excelsior.