Schöne niet trots op naderend NEC-record: 'Ik word hier een beetje moe van'

Schöne niet trots op naderend NEC-record: 'Ik word hier een beetje moe van'

09-10-2022 08:42 Laatste update: 09:08
13

Lasse Schöne is niet zo blij met het record dat aanstaande is bij NEC. Tegen Excelsior speelden de Nijmegenaren voor de zevende keer op rij gelijk. Bij een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam volgende week zondag, kan een jarenlang record van acht gelijke spelen op rij geëvenaard worden. Dat presteerde uigerekend Sparta in 1992.

Schöne is daar niet trots op. "Het gaat erom dat je loopt tot je erbij neervalt als je met 1-0 voorstaat. Alles om een doelpunt te voorkomen. En dan valt 'ie alsnog", zegt de middenvelder gefrustreerd tegen VI. "Dit seizoen hebben we er nog weinig tegen gekregen in de laatste minuut, dus laten we onszelf niks aanpraten. Maar dit is heel zuur. Er waren nog twee minuten te gaan."

Schöne gaat verder. "We deden niet zo veel verkeerd. Excelsior kreeg in de eerste helft één kans, verder gaven we weinig weg. Maar het is een terugkerend probleem waar we vorig seizoen ook vaak last van hadden, de tegengoals in de laatste minuten. Ik word er een beetje moe van. Al die gelijke spelen schieten niet op", besluit de Deen.

NEC staat met één overwinning, zeven gelijke spelen en één nederlaag op de tiende plek in de ranglijst. Sparta, de tegenstander van volgende week, staat op de zesde plek.