Olympique Lyon komt met bevestiging: Bosz per direct ontslagen

Olympique Lyon komt met bevestiging: Bosz per direct ontslagen

09-10-2022 21:45 Laatste update: 22:00
58

Officieel: Peter Bosz is ontslagen door Olympique Lyon. De Nederlandse trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte sportieve prestaties. Lyon wist de afgelopen vijf wedstrijden niet te winnen.

De situatie stond al langer onder hoogspanning en nu is het officieel geworden: Bosz is vertrokken bij Lyon. Les Gones hebben ook direct een nieuwe trainer aangesteld: Laurent Blanc is de opvolger van Bosz. Zijn naam zong al langer rond in de Franse pers.

Lyon geeft ook nog een inhoudelijke verklaring voor het vertrek van Bosz. 'Er is intern nagedacht over wat er moet gebeuren om het team weer goed te laten presteren. Na gesprekken in de nacht van zaterdag op zondag, heeft Olympique Lyon besloten dat Laurent Blanc onze nieuwe trainer is.'

Blanc tekent in Frankrijk voor twee seizoenen. In het verleden was hij al trainer van onder meer Girondins Bordeaux, het Franse nationale team en Paris Saint-Germain. De laatste trainersklus van de iconische verdediger was in Qatar, waar hij anderhalf jaar werkzaam was.

Bosz stond vanaf het begin van vorig seizoen aan het roer bij Lyon. De Nederlander heeft echter nooit echt goed gepresteerd bij de Franse club. In de vorige voetbaljaargang liep Lyon al Europees voetbal mis, terwijl het dit jaar ook niet goed gaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie