PSV treft angstgegner Heerenveen: 'PSV vaak niet zo dominant, laten het gebeuren'

PSV treft angstgegner Heerenveen: 'PSV vaak niet zo dominant, laten het gebeuren'

09-10-2022 14:26
21

Voor PSV wacht zaterdag een bezoek aan angstgegner sc Heerenveen. Dat de Eindhovenaren al meer dan tien jaar niet meer hebben gewonnen in het Abe Lenstra Stadion, is volgens Johnny Jansen en Jurgen Streppel geen toeval.

De laatste zege van PSV bij Heerenveen dateert van 2012. De laatste negen edities leverden puntenverlies op. Ook Janssen speelde als trainer van de Friezen twee keer gelijk tegen de topclub. "Het zijn over zo'n lange periode verschillende spelers en trainers geweest, maar als het zo lang duurt, dan is het geen toeval meer", zegt hij in De Telegraaf. "Het speelt ook een rol dat er vooraf al over wordt gesproken. Dat speelt psychologisch mee. En tegen PSV krijg je altijd kansen. Die liggen er ook nu weer."

Streppel speelde als coach van Heerenveen één keer gelijk tegen PSV en boekte één zege. "PSV laat het vaak ook een beetje gebeuren. Die zijn meestal niet zo dominant en geven de tegenstander de ruimte om te voetballen. Dat zag je vorige week ook tegen SC Cambuur. Tegen een topclub en met een goed gevuld stadion komt er dan vaak wel iets extra's naar boven bij sc Heerenveen."

Hoewel het huidige PSV nog behoorlijk wisselvallig is, is Foppe de Haan wel enthousiast over zijn voormalige pupil Ruud van Nistelrooij. "Natuurlijk moet hij nog veel leren. Maar ik zie ook veel goede dingen. Zoals Ruud na de zege op Zürich sprak over Yorbe Vertessen, die hij nog in de jeugd heeft gehad, vond ik mooi om te zien. Dat is typisch Ruud. Voetbal is emotie en Ruud is geen koude kikker. Die kan een snaar raken bij spelers. Daarnaast is hij iemand die eerlijk en duidelijk is en dat is belangrijk als je het lang wil volhouden in dit vak."