Pröpper maakt zich druk om 'bizarre' situatie rond rode kaart Cerny: 'Buitenspel'

Pröpper maakt zich druk om 'bizarre' situatie rond rode kaart Cerny: 'Buitenspel'

09-10-2022 16:50
83

Robin Pröpper geeft toe dat Feyenoord uiteindelijk verdiend heeft gewonnen, maar de aanvoerder van FC Twente maakt zich boos over de situatie rond de rode kaart van Vaclav Cerny. De verdediger zag dat de Tukkers na het wegsturen van de Tsjech een verloren wedstrijd speelden.

"Als je puur naar die tweede helft kijkt, is het niet leuk nee. Je probeert het spel een beetje dood te maken, dat is wel gelukt denk ik. Helaas komen zij op 2-0, maar kort daarvoor hadden wij nog een kans met Ricky (van Wolfswinkel, red.). Daar gokten we een beetje op. Meer konden we niet doen", reageert Pröpper bij ESPN.

Tot de rode kaart had de Twente-aanvoerder nog alle vertrouwen in een goed resultaat, al had Orkun Kökcü Feyenoord wel op voorsprong gezet. "Ja, we krijgen twee opgelegde kansen. Uiteraard andersom ook, zij krijgen ook een grote kans. Maar ik denk dat het in de eerste helft gelijk opging, dat was leuk om naar te kijken. In de tweede helft was voor niemand meer leuk."

Analist Karim El Ahmadi verwijt Cerny dat hij de wedstrijd 'kapot heeft gemaakt'. "Het was uiteraard een heel domme actie", reageert Pröpper. "Hij heeft ook sorry gezegd in de kleedkamer. Natuurlijk hebben we daar op dat moment vrij weinig aan. Maar vlak daarvoor gaat de spits (Santiago Gimenez, red) één op één op de keeper af. Het was buitenspel, maar volgens de regels mag de scheidsrechter daar niets mee. Als hij had gescoord, had er wél gefloten mogen worden."

"Ik vind dat bizar, want wij halen er geen voordeel uit dat Lars (Unnerstall, red.) daar redt. Vervolgens komen wij onder druk, komt er een schermutseling en maakt Vaclav die domme overtreding", aldus Pröpper. "Als Gimenez had gescoord was het volledig teruggedraaid, hadden wij een vrije trap gekregen en was die rode kaart niet gevallen. Ik maakte mij daar een beetje druk om."