Arsenal trekt aan het langste eind in spectaculaire topper tegen Liverpool

09-10-2022 19:30
47

Arsenal heeft zondagavond op indrukwekkende wijze Liverpool verslagen. Na een spectaculaire negentig minuten werd het 3-2 in Noord-Londen. Arsenal blijft daardoor koploper in de Premier League.

Arsenal begon met de gebruikelijke elf namen aan de wedstrijd tegen Liverpool. Bukayo Saka speelde dus in de aanval samen met het Braziliaanse duo Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli. Bij Liverpool mocht Darwin Núñez starten in de punt van de aanval. Kostas Tsimikas speelde op linksback en Joel Matip stond naast Virgil van Dijk in het hart van de verdediging.

De wedstrijd was nog geen minuut oud wanneer het eerste doelpunt al gemaakt werd. Martinelli nam de bal razendsnel mee en werkte de 1-0 voor Arsenal achter doelman Alisson Becker. Liverpool moest in de achtervolging en dat deed de ploeg van Jürgen Klopp ook. In de 34e minuut werd het werken van Liverpool omgezet in de gelijkmaker. Núñez schoot een voorzet van Luis Diaz binnen en daarmee diende de Uruguayaan zijn criticasters van repliek. Diaz werd tien minuten na de assist naar de kant gehaald door een blessure.

Net voor rust leek het erop dat beide teams met een gelijke stand aan de thee zouden gaan, maar niets was eens op vanaf de linkerkant. De Braziliaan vond Saka bij de tweede paal en de Engelsman zorgde ervoor dat Arsenal alsnog met een voorsprong de rust in ging.

Ook in de tweede helft hoefden de toeschouwers niet lang te wachten op het eerste doelpunt. Het tweede bedrijf was nog maar acht minuten oud als invaller Roberto Firmino op aangeven van Jordan Henderson de gelijkmaker binnen schoot. Liverpool leek na die goal wat terug te komen, maar het was toch Arsenal dat weer op voorsprong kwam. Thiago Alcantara maakt de overtreding op Jesus en de bal gaat op de stip. Saka mag het cadeautje uitpakken en zijn tweede van de dag maken.

De sfeer tussen beide teams werd steeds grimmiger, maar gescoord werd er daarna niet meer in Londen. Arsenal blijft door deze overwinning koploper in de Premier League.