Oranje begint kwalificatie voor EK 2024 met uitwedstrijd tegen Frankrijk

Oranje begint kwalificatie voor EK 2024 met uitwedstrijd tegen Frankrijk

10-10-2022 12:17 Laatste update: 12:21
8

Het Nederlands elftal begint de kwalificatie voor het EK in 2024 met een uitwedstrijd tegen Frankrijk. Het duel met de huidige wereldkampioen wordt afgewerkt op vrijdag 24 maart. Drie dagen later ontvangt Oranje Gibraltar

Afgelopen zondag werd Nederland bij de loting in Frankfurt geplaatst in groep B. De groep bestaat naast Frankrijk en Gibraltar nog uit Ierland en Griekenland. De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, dat in juni 2024 wordt gespeeld in Duitsland. 

De ploeg van Ronald Koeman, die na het WK in Qatar het stokje overneemt van Louis van Gaal, vervolgt na de finaleronde van de Nations League in juni 2023 weer de kwalificatie. Op 7 september komt Griekenland op bezoek, waarna op 10 september Ierland de tegenstander is. Het programma werd maandag wereldkundig gemaakt door de UEFA.

Nederland en Frankrijk troffen elkaar voor het laatst in november 2018, tijdens de eerste periode van Koeman. Oranje versloeg de wereldkampioen destijds overtuigend met 2-0. De doelpunten kwamen van de voet van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.

Volledige programma
Frankrijk - Nederland (24 maart)
Nederland - Gibraltar (27 maart)
Nederland - Griekenland (7 september)
Ierland - Nederland (10 september)
Nederland - Frankrijk (13 oktober)
Griekenland - Nederland (16 oktober)
Nederland - Ierland (18 november)
Gibraltar - Nederland (21 november)